Zabeleške gospođe Kremić (37)

U petak je u naš grad stigao Atheist rap! Rešili smo da idemo na koncert iako smo ih slušali već dva puta. Nismo hteli da propustimo najbolju ponudu u poslednjih par meseci, a posebno nas je obradovalo to, što je i mlađi potomak odlučio da ide.

Dobili smo od našeg milog čeda tačna uputstva: gde će ona da stoji, gde mi možemo da stojimo, kako da se krećemo po GKC-u i u kom pravcu ne smemo da gledamo. I da joj ne prilazimo! Kad malo bolje razmislim, prava je sreća da smo uopšte dobili dozvolu da prisustvujemo koncertu.

Stigli smo u GKC tačno na vreme, a sala je bila poluprazna! Po mojoj proceni do početka koncerta okupilo se ne više od 150 ljudi. Razlog za mali odaziv može biti što je Atheisr rap u našem gradu već treći put za relativno kratko vreme, ali ako je najbolje što se ovog leta desilo bio Garavi sokak, onda bi gledalaca trebalo da bude više.

Mnogi ljudi izbegavaju GKC bez obzira na ponudu. Ne dopadaju im se okupirani prostori. A opet, žao mi da zbog toga propadaju dobre stvari.

Koncert je bio pristojan: poznate pesme, par noviteta koji se nisu primili,  malo govorancije, poneka politička opaska i kraj.

Usudili smo se da mahnemo potomku i odmah krenuli kući. Usput smo komentarisali događaj. Ništa tužnije od ostarelih muzikanata koji već par decenija sviraju iste stvari, ma kako da ih voliš. A tek zabavni deo! Ne ide da se u pedesetoj godini kreveljiš i zavrćeš majicu da svima pokažeš svoj pivski stomak! I publika ostarila, tu i tamo neko malo poskoči, pa onda dugo dolazi do daha.

Prisustvo mladih na nivou statističke greške. Mislim na juniore, na mlađe od dvadesetak godina. Šta uopšte i reći deci koju interesuje ovakva vrsta izlaska i druženja? Hoće li biti bolje, ili je ovo najbolje?  Da li će im naposletku dosaditi poluprazni protori sa ocvalim rokerima, u koje njihovi vršnjaci retko zalaze? Da li će odusati i krenuti u Garažu ili Skalu kao mnogi momci i devojke koje smo sretali na putu kući?

Podeli

Related posts