Zabeleške gospođe Kremić (50)

Ako je verovati mojoj premudroj nani, sve sa nogu dolazi. Po toj logici bi sa nogu dolazila i sreća, zar ne? Vođena tom čvrstom logikom izabrala sam svojim potomcima po par najšarenijih čarapa koje su se mogle naći, da im darujem za praznik Materice. Čarape su drečavo plave i žute sa šarom u obliku cveta i semenki suncokreta.

Ozbiljni, i uvek diskretni, gospodin Kremić primetio je da su čarape suviše šarene. Ipak ih kupuješ deci, rekao je.

Da li još neko vidi nešto pogrešno u ovoj rečenici ili samo ja? Šta od sporednih stvari može biti važnije od super šarenih čarapa? Na primer, neke dane na poslu ne bih mogla da podnesem tako lepo bez tajanstvene pozitivne moći čarapa sa šarom pomorandžice ili trešnje. Čim pomislim na njih, odmah mi sve bude lakše.

Zato sam objasnila gospodinu Kremiću da će naša deca biti srećna svaki put kad pogledaju u svoja šarena stopala. Čarape su kupljene. Čak sam obema kupila isti par. Vreme će pokazati koliko je ta odluka bila dobra.

Kad sam mlađem potomku juče predala poklon, tačno se videlo koliko liči na svog tatu. Rekla je da su mnogo lepe. A tek iznenađenja kad smo ih otpakovali! Bile su rasparene. Jedna je plava sa velikim suncokretima, druga je žuta sa semenkama suncokreta. Ana je samo pitala da li sam stvarno i Bojani kupila iste, i ja sam rekla da jesam. Kunem se da se lepo video tok njenih misli, kad dođe Bojana ima da razmene po jednu čarapu i da ih upare.

Nema, to neće da bude srećno pa to ti je! Moje oduševljenje je bilo tako veliko da sam rešila da danas kupim i sebi jedan par, jer život je tako podešen da uvek ima nešto teško. Pa da budem spremna. Ako su slučajno nestale, nagovoriću potomke da mi daju svoje. Nešto mi se čini da im to neće teško pasti.

P.S. 2020 je lep, okrugao broj. Neka vam svaki dan, bude dan šarenih čarapa!

Podeli

Related posts